OVER ONS

Je vindt ons boutiquehotel in het centrum van Alphen in de voormalige hoofdmeesterswoning uit 1895. Het pand diende in eerste instantie als woning voor de hoofdmeester van de basisschool van wat toen nog Aarlanderveen heette.

Tot in 1918 Aarlanderveen samen ging met Oudshoorn en Alphen en zo de gemeente Alphen aan den Rijn ontstond. Ruim honderd jaar en verschillende bestemmingen verder hebben wij, Niels en Laura Aben, het pand met veel liefde en aandacht omgetoverd tot een moderne herberg met een luxe twist, waarin we de oude warme sfeer van weleer hebben teruggebracht.

De Stadsherberg is bedoeld als ontmoetingsplek waar iedereen, van jong tot oud, welkom is om te eten, drinken en overnachten. Alleen of met elkaar. Wij bieden je een thuisgevoel met de gastvrijheid en persoonlijke aandacht van een oude herberg en de luxe en comfort van een modern boutiquehotel.

Na een prachtige trip met Laura, mijn vrouw, aan de andere kant van de wereld, zijn we bij terugkomst in Europa op zoek gegaan naar het gevoel wat we hadden tijdens onze reis. We stuitten op een camping in de Lot-et-Garonne, een prachtig gebied in het Zuidwesten van Frankrijk. Daar hebben we samen met vrienden camping Les Ormes compleet opgeknapt en het concept van glamping geïntroduceerd als eerste in Europa. Laura heeft zich vooral ontfermd over het restaurant en daar uiteindelijk een goed zelfstandig lopende zaak van weten te maken. Het was hard werken, zeker in het begin voor iemand met twee linkerhanden een vrouw die niet echt bekend stond om haar bijzondere kookkunsten. De camping hebben we verkocht waarna we, inmiddels met 2 zoons erbij, zijn gaan reizen, op zoek naar een nieuw uitdagend project. Na lang zoeken en duizenden kilometers met zijn vieren in een kleine camperbus, hebben we uiteindelijk een oude Franse hofstede gekocht om de hoek bij ‘onze’ camping (bijna niet te geloven) en die helemaal gerestaureerd en omgetoverd tot een uniek verblijf met 5 verblijven en een mooi en eerlijk restaurant. Bassivière was geboren en werd al snel een begrip in de regio. De sfeer werkte aanstekelijk op veel mensen, zo erg zelfs dat iemand heel graag het stokje van ons wilde overnemen. Dat is dan ook gebeurd. Uiteindelijk zijn we terug in Nederland in de plaats waar we vandaan komen. Vandaaruit heb ik mijn ideeën van Van Nelis verder uitgewerkt en vormgegeven en staan we nu aan de beginfase van een heel nieuw avontuur.’